دنیای کنکور

هر چیزی از کنکور و دیگر آزمون ها بخوای

دنیای کنکور

هر چیزی از کنکور و دیگر آزمون ها بخوای

خاطراتی از تحصیل در خارج از کشور خاطره چهارم کشور فرانسه

خاطراتی از تحصیل در خارج از کشور خاطره چهارم

کشور فرانسه

هوالحکیم

با سلام به دوستان عزیز بورسیه که به زودی عازم خارج از کشور می باشند. دوست داشتم به عنوان یک دانشجو که سال هاست در کشور فرانسه مشغول به

تحصیل می باشم تجارب تحصیلی خود را با شما عزیزان در میان بگذارم. سعی شده است مطالب مستقل از کشور میزبان باشد.

نکات مربوط به دوره تحصیلی

تغییر استاد، در صورتی که از لحاظ علمی، اخلاقی، ارتباطی و .. در مقایسه با بقیه فاصله فاحشی داشت.برای کسانی که در مقطع دکترا قصد تحصیل دارند مهمترین عامل موفقیت حتی قبل از دانشگاه یا محل تحصیل انتخاب استاد مناسب میباشد. توصیه استاد مربوطه لیست دانشجوبان WEB می شود قبل از انتخاب استاد در حد امکان در مورد وی تحقیق کنید. برای مثال می توانید از صفحه ی پیشین او را یافته و با تماس با آنان نظر انها را در مورد آن استاد جویا شوید. بهتر است ازهمان ابتدا فرض را بر این بگذارید که تا پایان راه با همان استاد کار خواهید کرد چرا که تغییر استاد کاری دشوار همراه با اتلاف وقت فراوان است. در حد امکان سعی کنید چشم خود را به برخی سوء رفتارها و خصوصیات وی ببندید و با صبر و تحمل بیشتر فضای ارتباطی خود را با وی دوستانه کنید. در صورت بروز اختلافات جزئی می توانید از داوری شخص دیگری مثلآ رئیس دپارتمان استفاده کنید. اما گاه در مواردی نادر ممکن است بعد از گذشت یک سال متوجه شوید که پایین بودن سطح علمی یا اخلاقی وی ممکن است پایان رساندن رساله ی دکترای شما را به مخاطره بیندازد. در این صورت به دنبال شخص دیگری باشید. اساتید دیگر نسبت به دانشجویانی که دارای بورسیه می باشند معمولآ تمایل بیشتری دارند و از این نظر شما نسبت به دانشجویان دیگر یک قدم جلو هستید. اما در اکثر موارد تعویض استاد همراه با تغییر روش کار روی پایان نامه می باشد و این به هزینه ی از دست رفتن زمانی است که با استاد پیشین گذرانده اید.

(Proactive) ارتباط موثر داشتن با اساتید و همکاران

در ابتدای کار شما زمان زیادی صرف یادگیری مطالب و مطالعه ی مقالات مرتبط با موضوع خود می کنید. این فاز از کار شما ماهها و گاهی بیش از(state of the یک سال به طول می انجامد. البته این مرحله بسیار مهمی از کار شما را تشکیل می دهد چرا که در جریان اخرین پیشرفت ها در آن زمینه قرار خواهید گرفت. اما مهمتر از آن فاز بعدی یعنی تولید یک کار جدید بر پایه همین آموخته هاست. انجام بحث و گفتگو نه تنها art)با استاد بلکه با همکاران و دانشجویان دیگر می تواند در آموختن عمیقتر و شکل گیری ایده های نو به شما کمک کند. این گونه ارتباطات باعث آشنایی با نقطه نظرات مختلف و بالا بردن انگیزه علمی می شود. منتظر نباشید تا استاد کاری از شما بخواهد , خود به او پیشنهادات تازه ارائه دهید وایده های خود را مطرح کنید. بعد از مدتی خواهید فهمید که هیچ کس حتی استادتان روی موضوع شما به اندازه خودتان تسلط ندارد.

تقویت زبان انگلیسی

اگر در کشور انگلیسی زبان هستید همان نکته ی بالا یعنی ارتباط موثر با اساتید و همکاران خود به خود باعث تقویت زبان شما نیز می شود. اما اگرمقصد شما یک کشور غیر انگلیسی زبان است وضع کمی فرق می کند. سعی کنید با گذراندن دوره های فشرده یا مطالعه ی کتاب های آموزش زبان کشور میزبان را یاد بگیرید.آشنایی با زبان و فرهنگ کشور میزبان را بعد از تحصیل از مهم ترین اولویت های خود قرار دهید. برای رشته های فنی وعلوم طبیعی کماکان بهتر است در محیط اکادمیک خیلی از زبان انگلیسی فاصه نگیرید چرا که در نوشتن مقالات و ارائه کنفرانس های بین المللی به زحمت خواهید افتاد.

 

حفظ ارتباط و افزایش اطلاعات در زمینه مشکلاتی که در ایران هست

برای این موضوع میتوانید در زمینه ی رشته ی تحصیلی تان اساتید مرجع مرتبط با آن در ایران را شناسایی کنید تا دراین دوران با آنان در ارتباط باشید.حفظ این ارتباطات چندین مزیت دارد. اول اینکه وقتی به مشکل علمی بر خوردید که در حوزه ی تخصصی آنان بود می توانند راهنمای خوبی کنار شما باشند. دوم اینکه هنگام بازگشت به ایران زمینه ی همکاری با انان را از قبل فراهم کرده اید. سوم اینکه با موانع و مشکلاتی که در ایران در مقابل پیشرفت آن رشته قرار دارد آشنا می شوید. این مشکلات می تواند کمبود تخصص یا امکانات خاصی باشد. فرصتی که در خارج از ایران به سر می برید فرصتی مناسب برای انتقال دانش مورد نیاز به کشور است. سعی در ایجاد همکاری های علمی بین گروه یا دپارتمانی که در آن مشغول هستد با دپارتمان های مرتبط در ایران که علاقمند به همکاری های علمی هستند. در طول مدت تحصیل شما همکاری تنگاتنگی با استاد تز و گروهش خواهید داشت. اگر ارتباط شما با اساتید ایرانی نیز بر قرار بماند ایجاد Ĥ طبیعت همکاری دانشگاهی بین دو کشور کار چندان دشواری نخواهد شد. برای این کار کافی است این دو گروه را با هم آشنا کنید. پیشنهاد نوشتن مقاله ی مشترک بین دو گروه می تواند جرقه ی خوبی برای شروع این نوع همکاری ها باشد. اگر فرصت مطالعاتی در دپارتمان خود را یافتید یا به کنفرانس بین المللی بر خوردید می توانید به مسئولان دپارتمان مرتبط در ایران اطلاع رسانی کنید. بالعکس اگر اگر همایش علمی مهمی در ایران برگزار شد از اساتید خود برای شرکت در آن دعوت به عمل آورید.استفاده از منابع مالی که در کشور میزبان برای حضور در کنفرانس ها و دوره های کوتاه مدت ارائه می شونداگر چه شما بورسیه ایران می باشید اما هزینه ی حضور شما در کنفرانس ها و دوره های کوتاه مدت (در صورتی که مربوط به موضوع دکترای شما باشد) بر عهده ی دانشگاهی است که در آن ثبت نام کرده اید. در این باره با منشی دپارتمان خود صحبت کنید تا به طور کامل یا حد اقل قسمتی از هزینه ها (هتل هواپیما ...)را پرداخت نمایند.

در پناه حق

پیمان معماری

دکترای شیمی فیزیک گرایش پلیمر

(IFP) شرکت نفت فرانسه__
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد